Tekstil ve Moda

Highlighter Nedir

Geçmişten günümüze makyaj trendlerinde yaşanan olumlu değişimler, beraberinde pek çok farklı ürünü de ortaya çıkarmıştır. Özellikle son zamanlarda kendinden sıkça söz ettiren highlighterlar, cildinize parlak bir görünüm kazandırırken pürüzsüz bir cildin de anahtarıdır. 

Highlighter nedir, nasıl kullanılır ve nelere dikkat edilmelidir? 
Cildinize parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazandıran, ön plana çıkarmak istediğiniz bölgeleri belirginleştiren bir aydınlatıcıdır. Özellikle yüzün T-bölgesi için uygulanan highlighter, doğru ve etkili bir kullanımda cildinizde taze ve ışıltılı bir görünüm elde etmenizi sağlar. Highlighterları, T-bölgeniz dışında ayrıca elmacık kemiklerinize, göz çevrenize, kaşınızın alt bölgesine, çene ve dudak kenarlarınıza da uygulayabilirsiniz. 

Highlighter Çeşitleri Nelerdir 
Highlighter, kendi içerisinde farklı renklere, sürme biçimlerine ve pigmentlerine göre farklılık gösterse de temelde 3 çeşit highlighter bulunur. 
Stik Highlighter: Tüm yüz bölgesinde kullanıma uygun olan stik highlighter elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için ideal bir makyaj malzemesidir. Stikler, yüz hatlarınızı netleştirerek yüzünüzde kemikli bir cilt yapısı elde etmenizi sağlar. Bu aydınlatıcıyı kullanırken uygulanış biçimine dikkat etmelisiniz. Parmak uçlarınızla elmacık kemiklerinizin üst bölgesine sürerek cildinize uygulayabilirsiniz. 
Likit Highlighter: Çok küçük bir damlayla bile ciltte ışıltılı ve ıslak bir görüntü sağlayan likit highlighterı özellikle özel günlerde ve gece makyajlarınızda tercih edebilirsiniz. Likit highlighterı parmaklarınızla cildinize sürebilirsiniz. Burun bölgesinde ise pürüzsüz bir etki yaratmak için highlighter fırçası kullanabilirsiniz. 
Toz/Pudra Highlighter: Pudra highlighterların aydınlatıcı etkisi diğer highlighter çeşitlerine göre daha azdır. Kolay ve pratik bir kullanım sağladığı için günlük makyajlarınız için elverişlidir. Pudra highlighter, ciltte oluşabilecek fazla parlamayı emerek cildinizde hafif bir görüntü sağlar. 

Highlighter Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli 
Highlighter seçerken ten ve göz renginize uyumlu tonlar seçmelisiniz. Eğer beyaz bir ten rengine sahipseniz pembe tonlar, şampanya tonları ve gümüşün alt tonları sizin için idealdir. Koyu bir ten rengine sahipseniz altın ve bronz tonlardaki highlighterlar sizin için uygundur. ışıltılı bir görüntü elde etmek için cilt renginizin bir iki ton açığını seçebilirsiniz. Highlighter seçerken cilt tipinize de uygun bir ürün seçmeye özen gösterin. Yağlı, kuru, karma veya normal cilt tiplerinden hangisine sahipseniz seçeceğiniz highlighterın da bu özellikte olmasına dikkat edin. Tüm bunların dışında diğer bir önemli nokta ise seçeceğiniz highlighterın diğer makyaj ürünlerinizle uyumlu olmasıdır. Renk tonları veya yapıları birbirine uymayan malzemelerin cilde uygulanması durumunda istenilen etkiyi alamayabilirsiniz.

0 yorum: