Tekstil ve Moda

Concealer Nedir, Nasıl Uygulanır

Concealer kelimesinin Türkçe anlamı kapatıcıdır. Renk düzeltici, konselaer, kapatıcı veya renk düzeltici, koyu halkaları, yaşlılık lekelerini, büyük gözenekleri ve cilt üzerinde görünen diğer küçük lekeleri maskelemek için kullanılan bir kozmetik türüdür. 

Makyaj çantasının vazgeçilmezi olan kapatıcılar, yüzdeki yorgun görüntüyü kapatarak canlandırmak, sivilceleri, cilt lekelerini ve göz altlarındaki halkaları gizlemek için kullanılır. Ciltte kusursuz bir görünüm elde etmek için kullanılan concealar, aynı zamanda cilt tonunu açmak için de tercih edilir. 

Concealer Nasıl Seçilir 
Birçok farklı renk ve formda olan concealerlar, ihtiyaçlara ve cilt tipine göre seçilmelidir. Ciltteki kusurları gizlemek, sivilce, leke gibi izleri yok etmek için ten renginden 1-2 ton açık concealar kullanılmalıdır. Yüzdeki renk eşitsizliğini gidermek için yeşil veya sarı tonlarda concealer tercih edilmelidir. Göz altı morluklarını kapatmak içinse, şeftali tonunda concealer kullanılmalıdır. Kuru ciltlerde concealer kırışıklıklara dolacağı için mat bitişli olan ürünler tercih edilmemelidir. Yağlı ve gözenekli ciltlerde de krem ve stick concealer kullanılmamalıdır. 

Concealer Nasıl Uygulanır 
Concealer uygulamadan önce cildi nemlendirerek kapatıcının cilde daha kolay yayılması sağlanmalıdır. Fırça, nemli makyaj süngeri veya parmak uçları ile uygulanabilen concealer, her zaman tampon hareketlerle cilde sürülmelidir. Özellikle göz altlarındaki derinin hassas olması sebebi ile buraya uygulama yapılırken göz pınarından başlayarak gözün diğer tarafına doğru nazikçe sürülmesi önemlidir. Ayrıca göz altına ters üçgen şeklinde uygulama yaparak yüze aydınlık bir görünüm de kazandırılabilir. 

Concealer ile Mükemmel Bir Görünüm Nasıl Elde Edilir 
Ten rengine uygun seçim yapmak concealerın yüzde yapay görünmesini engeller. Concealer ile kapanması güç cilt problemleri varsa bu bölgelere uygulama yapmadan önce corrector kullanmak bu sorunu çözmeye yardımcı olur. Concealerın gün boyu kalıcı olmasını ve çizgilere dolmamasını sağlamak için transparan pudra kullanarak sabitlemek gerekir. Doğal bitişli ve aydınlık bir görünüm için likit concealer, bölgesel kusurları kapatmak için de pomat kapatıcılar tercih edilmelidir. 

Aşama Aşama Concealer Uygulama Rehberi 
1- Concealer tonunu seç. Kapatıcıların farklı şekil ve renkleri vardır, bu nedenle ihtiyacın olan ürünü belirlemek için cildini analiz et. Aknelerini mi kapatmaya çalışıyorsun? Göz altı halkalarını mı? Yara veya doğum izlerini mi? Neyi kapatmak istediğine karar verdikten sonra, uygun renk ve tonu seçebilirsin. Hangi renk concealer kullanacağını bulmak için bir renk tekeri kullan. Dengelemek için renk tekerinde bu rengin tam zıt rengini seç. 

2- Hangi tip kapatıcı kullanmak istediğine karar ver. Concealer'in birçok farklı formu vardır. Stick kapatıcılar, krem kapatıcılar ve kalemler. Bunların hepsi farklı kapatıcı özelliğe sahiptir ve bazıları belli cilt türleri için daha iyi olabilir. 

3- Yüzünü hazırla. Concealer uygulamadan önce yüzünü nazik bir yüz temizleyiciyle yıka ve nemlendirici sür. Göz altlarında maskaradan kaynaklanabilecek koyuluğu ortadan kaldırmak için bir makyaj temizleyici ve pamuklu çubuk kullan. Kapatıcı makyajın ilk adımıdır ve boş bir tuvale daha pürüzsüz bir şekilde uygulanır. 

4- Göz altı halkalarını kapat. Bir concealer fırçası veya parmak uçlarınla (ilk seçenek daha hijyeniktir) kapatıcıyı göz altlarına uygula. Kapatıcıyı göz altına ters üçgen şeklinde uygula. Gözünün bir köşesinden diğerine doğru bir üçgen çiz, sivri ucunu yanağından aşağı indirerek burun kıvrımına hizala. Kapatıcının köşelerini dağıtıp yedirerek cildinle kapatıcı arasında gözle görülür bir ton değişimi olmamasını sağla. Kapatıcıyı göz çevrene ovalayarak yedirme çünkü bu bölgede cilt çok kolay hasar görür. Kapatıcıyı yedirmek için parmak uçlarınla hafifçe dokun veya fırçayla yedir. Ayrıca bu ovalamaktan daha kapatıcı bir sonuç sağlar. 

5- Akne ve siyah noktalarına concealer uygula. Akne, siyah nokta, güneş izi, yara veya doğum izlerin varsa onları şimdi kapatman gerekir. Her izin üzerine hafifçe concealer sür ve sonra yumuşak hareketlerle, dışa doğru cildine yedir. Kalıp gibi bir görünümden kaçınmak için kapatıcıyı ince bir tabaka halinde kullan ve eğer gerekirse daha fazla uygula. Aknen varsa kapatıcıyı yedirmek için parmaklarını kullanmaktan kaçın. Parmaklarını kullanmak bakterileri yayarak durumu kötüleştirir ve kapatıcıyı eriterek kapatıcı özelliğini azaltır. Bunun yerine temiz bir makyaj fırçası kullan. 

6- Concealer sabitlenmesi. Tüm siyah noktalar ve göz altı halkaları kapandıktan sonra kapatıcının üzerine bir kat fondöten uygula. Bir taşla iki kuş vurmak için toz veya kompakt pudra fondöten kullan. İstersen krem veya sıvı fondöten de kullanabilirsin ama üzerine ek sabitleme pudrası sürmen gerekir. 

0 yorum: