Tekstil ve Moda

Mikro Kumaş Nedir, Mikro Kumaş Özellikleri

Mavi mikrofiber kumaş topu. 
Mikrofiber kumaşların kullanımı, pamuk ve keten gibi geleneksel malzemeleri kullanan başta ev tekstilleri ve mobilya endüstrilerinde hızla yaygınlaşıyor. Bu dayanıklı kumaş hem güçlü hem de yumuşaktır ve çok çeşitli uygulama alanlarında kullanım olanağına sahiptir. 

Peki mikrofiber tam olarak nedir? Ve mikrofiber kumaşlar nefes alabilir mi 
Yanıcı yapısı nedeniyle genellikle giyim için kullanılmayan mikrofiber, en çok perde, çarşaf ve yaygın olarak paspas gibi şeyler yapmak için kullanılır. Nemi doğal olarak emdiği için temizlik uygulamalarında kullanılan bezlerinde sıklıkla kullanılır. Çarşaflar için en popüler malzeme seçimi olmasa da, popülerliği artıyor ve ucuz olması ve kullanımının bir ömür boyu sürmesi nedeniyle son zamanlarda bir artış görüyor. 

Mikrofiber Kumaşlar Neyden Yapılmıştır 
Çoğu insan, mikrofiberin aslında plastik üretmek için kullanılan malzemelerle aynı maddelerden yapıldığını öğrendiklerinde şaşırıyor. Petrol üretiminin doğal bir yan ürünüdür. Kumaş yapımında kullanılan mikrofiber petrol kökenli olup elde edilmesi ve üretilmesi ucuz bir üründür. 

Benzin ve mazot gibi katma değeri yüksek ürünler elde edildikten yani petrol üretildikten sonra, bir tür çamur kalır. Bu malzeme, bir arıtma işleminden sonra iki uygulamadan birinde toplanır ve kullanılır. Bu malzemeden yakın zamana kadar en yaygın kullanım olan plastik üretmek için kullanılabilir veya elyaf haline getirilerek daha sonra mikrofiber malzeme haline getirilebilir. 

1970'lerden başlayarak, bu kumaş otomobillerde, halı yapımında ve en önemlisi mobilyaların döşemesinde iç mekan olarak kullanıldı. Üretim sürecinin devam eden iyileştirilmesi, çarşaflardan paspaslara ve araba koltuklarına kadar hemen hemen her şeyi yapmak için kullanılabilecek yepyeni bir mikro elyaf serisini tanıttı. 

Bir zamanlar çevreye kirletici olarak atılan şey, şimdi evlerimizdeki en dayanıklı ve en sevilen eşyalardan bazılarını oluşturmak için kullanılıyor. 

Mikrofiber Kumaş Özellikleri 
Mikrofiber kumaşın en yaygın özelliklerinden biri nemi fitilleme kabiliyetidir. Bu, hem aşırı derecede emici olduğu hem de çabuk kurduğu anlamına gelir. Bu nedenle sporcular tarafından giyilenler gibi bazı kıyafetlerin yapımında kullanılır, ancak aynı zamanda mobilya ve diğer çarşaflar için de harikadır çünkü kolay leke bırakmaz. 

Mikrofiber ayrıca son derece nefes alabilir, atletik giysiler ve çarşaflar için harika olmasının bir başka nedeni. Sıcaklığı düzenlemeye ve giyen veya uyuyan kişinin rahat etmesine yardımcı olur. 

1 yorum:

Mikrofiber sağlıklı mı acaba sentetik polimerlerden yapılır poliamit ve poliester gibi deri ile fazla temas ettirmeyiniz, Mikrofiber Nedir anlatılmış zati, Mikrofiber ne ise yarar çok işe yarar her yerde kullanılmaya başladı özellikleri daha da geliştiriliyor, Mikrofiber yorgan ne demek güzel yumuşak dokusuyla kullanılır, Mikrofiber ayakkabı ne demek mikro kumaştan yapılan kumaşa denir, Mikrofiber Bezler mikro kumaştan yapılan kumaşa denir.