Tekstil ve Moda

Feminizm Nedir, Feminizm Ne Demek

Feminizm, 18. yüzyılda Fransa'da filozoflar ve kadın yazarlarca ortaya atılan ve savunulan, daha sonraki yüzyıllarda her toplumda yandaş bulan, kadının siyasal ve toplumsal haklar bakımından erkekle eşit olması gerektiğini öne süren ve bunu gerçekleştirmeye çalışan akım. 

Feminizm, kadınların haklarını tanıyarak bu hakların korunması amacıyla eşitsizliklerin ortadan kaldırılması için yapılan bir mücadelenin adıdır. Feministler aynı zamanda kadınların ekonomik, sosyal, kültürel vb. alanlarda erkeklerle eşit haklara sahip olmaları gerektiğini savunan ve kadınların toplumdaki ikincil konumlarını erkek cinsinin baskısıyla açıklamaya çalışan toplumsal ve düşünsel hareketi savunurlar. 

2 yorum:

Feminist insanlar, feminizm, feminist hareket, ezilen kadın vb ideolojiye inananlar; çevremizde bu tür kızları görüyorum erkek karşıtlığını erkek gibi olmak zannediyorlar neymiş efendim sütyen takmazmış, çünkü bu erkeklerin dayatmasıymış erkekler üstsüz; memeleri açık dolaşıp, kadınların memeleri sütyen içine hapis edilemezmiş! koltuk altını almak gereği de duymuyor bu kadın arkadaşlar. Efendim bayan denirse kıyameti koparır o yüzden kadın dedim, kadın-kız ayrımına da karşı bu cins insanlar (azılı feministler) neden çünkü erkeklerde böyle bir ayrım yokmuş. O kadar itici ki bizim yerli feministler, ukraynalı femen kızları hiç değilse memelerini açıp protesto yapıyorlar güzel güzel, bunlar açsa millet yüzünü çevirecek o yerli feminist kıllı kızlardan. Bu kızlar çevrede erkek gibi dolaşıyor bir de maço tavırları var çünkü feminenlerin hakkını savunurken kadınlığını ön plana çıkarmaz. Erkeklerle her durumda eşit olacak ya, parfüm, deodorant hak getire, saçını tara, kendine bir bak arkadaşım. Kadınsın biraz dişi ol! yok erkek fatma gibi dolaşacak etrafta. Kadınlar lütfen biraz dişi olun, hakkı dayı tarzını ara ara deneyebilirsiniz ancak bunu hayat felsefesi olarak uygulamayın lütfen.

feminist hareket engellenemez feminizmin önüne geçemeyeceksiniz