Tekstil ve Moda

Moda Tasarımı Bölümü Nedir, Mezunu Ne İş Yapar

Moda günümüzde birçok insan için önemli bir konuşma konusu olan ve reklam panolarını dolduran moda ile alakalı ürünler günümüz dünyasında sağlam bir yere sahiptir. 

Moda Tasarımı bölümünün amacı modanın kendisini yenilemesine ayak uyduracak, yeniliklere açık, estetik bakış açısı ile sektörde yeni atılımlar ve farklılıklar yaratacak kişiler yetiştirmektir. 

Moda Tasarımı bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, moda ve giyim sektörüne karşı ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır. 

Moda Tasarımı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır 
Moda Tasarımı bölümünde, 4 yıllık eğitim verilmektedir. Öğrencilerin mezun olabilmeleri derslerini geçmelerinin ve üniversitelerinin mezuniyet koşullarını yerine getirmeleri gerekmektedir. 

Moda Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir 
Moda Tasarımı bölümü öğrencileri 8 dönemlik eğitim hayatlarında moda tasarımı hakkında detaylı birçok ders ile karşı karşıya geleceklerdir. 

Moda Tasarımı bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için; 
- Temel sanat eğitimi, 
- Temel tekstil teknolojisi, 
- Kalıp hazırlama ve model geliştirme, 
- Giysi üretimi ve teknolojileri, 
- Moda resmine giriş, 
- Tekstil teknolojisi, 
- Giysi tasarımı, 
- Moda resmi ve illüstrasyon, 
- Bilgisayar destekli kalıp hazırlama, 
- Sergi ve sunum teknikleri, 

gibi birçok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde "Moda Tasarımı Lisans Diplomasını" elde edeceklerdir. 

Moda Tasarımı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar 
Moda Tasarımı bölümü mezunu bireyler güncellenen moda üzerine yeni çalışmalar yaparak çalıştığı kurum için yeni ürünler ortaya çıkarması temel görevleridir. 

Moda Tasarımcıları her zaman güncel moda üzerine çalışmalar yapmak zorunda değildir. Kendi beğendikleri bir tarzı ortaya çıkarabilirler ve belki de bu tarz ile yeni bir moda akımı oluşturabilirler. 

Moda Tasarımı Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir 
Moda Tasarımı mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler tekstil ve moda şirketlerinde görev alırlar. 

0 yorum: