Tekstil ve Moda

Mefruşat Nedir, Mefruşat Ne Demek

Mefruşat, ev döşemek için gerekli eşyalara denir.  
Mefruşat (Alm. Bezugsstoff, Möbelstoff, Fr. tissu d’ameublement, İng. upholstery), döşemelik ve perdelik gibi tekstil ürünlerinin genel adıdır. Mefruşat kelimesi (isim, Arapça: mefrūşāt) sözlükte; ev, işyeri vb. yerleri döşemek için gerekli eşya, döşeme şeklinde açıklanmaktadır. 

4 yorum:

mefruşat anlamını açıklanmış ama tefrişat kelimesi de bilinmeli: sözcük arapça kökenli: döşeme işleri, mekan ev, işyeri vb döşemenin gerektirdiği bütün parçalar veya eşyanın tümüne verilen addır.

Mefruşat, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkar. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan mefruşat kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizdedir. Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre farklı anlamları olan mefruşat kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da çeşitli cümleler eşliğinde kullanılabilir. Mefruşat kelimesi ne demek, TDK'ya göre anlamı nedir sorularının cevabını arayanlar buraya. Peki, mefruşat kelimesi ne demek, TDK'ye göre anlamı nedir? Mefruşat kelimesinin kökeni ne, mefruşat kelimesinin kaç anlamı var? İşte, TDK bilgileri ile merak edilenler…

MEFRUŞAT NE DEMEK, NEDİR? TDK'YE GÖRE ANLAMI

Mefruşat kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Mefruşat kelimesi Arapça kökenlidir.
TDK'ye göre mefruşat kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Ev, iş yeri vb. yerleri döşemek için gerekli eşya, döşeme

Mefruşat kelimesi cümle içinde:

- Burası, yeni mefruşatla döşenmiş zarif bir yatak odası.

mefruşat: döşemelik eşya, döşeme. Ev, iş yeri vb. yerleri döşemek için gerekli eşya, döşeme. Perde, tül, nevresim, örtü vb. döşemelik kumaş.

Mefruşatçı: Döşemelik eşya satan kimse ya da bu kimsenin iş yeri.

mefruşat ürünleri nelerdir, mefruşat mağazası nedir, mefruşat ne demek, mefrusat kelime anlamı nedir,