Tekstil ve Moda

Degaje Nedir, Degaje Yaka Ne Demek

Degaje yaka saten elbise. 
Degaje yaka elbise modelleri, göğüse doğru inen, dökümlü bir yaka tipine sahiptir. Degaje, serbest, geniş ve açık anlamlarına gelen degaje kelimesi Fransızcadan dilimize geçmiştir. Moda terimi olarak degaje ise dökümlü, hafif açık, serbest yaka anlamlarına gelir. Degaje yakalar, yakanın ön kısmında kumaşın yumuşak düşüşler yaptığı, bolluklu yaka şeklidir. 

Degaje terimi; göğüs dekoltesi ile karıştırılmamalıdır, degaje elbiselerin göğüs bölümünde tasarımsal özellikler görülebilir. 

Yumuşak ve dökümlü bir tarz arıyorsanız degaje yaka size istediğinizi verecektir. İnce kumaşlar ve örgü kazaklarda sıkça kullanılan bir yaka modelidir. Büyük göğüslere sahipseniz degaje yakalardan uzak durmanız daha iyi olabilir. Çünkü bu bölgede yaptığı hareketlilik sizi olduğunuzdan daha iri gösterebilir. 

8 yorum:

"Buraları yıkılıyo, benden yıkılıyo.
Hergün peşime, bıyıklı takılıyo.
Ben seni seçtim, tahminin doğru.
Yasla başını hadi, degajeme doğru."

diye sözleri olan Yıkılıyor isimli Ayça Tekindor şarkısında geçen ilginç kelime.

Degaje (Degage) nedir, Kumaşın yaka ya göğüs kısmında gevşek bırakılmasıyla elde edilen kesime denir.

degaje tekstilde nedir, degaje kelime anlamı, degaje yaka nedir, degaje ne demek

Degage (Degaje): Kıyafetin yaka ya da göğüs kısmında kumaşın gevşek bırakılmasıyla elde edilen kesime verilen isim olan degaje bu sezon özellikle gece elbiselerinde çok moda.

degajeme yasla başını derken omuzlarıma yasla zannediyordum ama şarkıcı göğüsüme yasla başını diyormuş.

degaje neresi insanın diye geldim nerede öğrendim şimdi öğrendim türkçe karşılığını

Peki degaje kelimesinin kökeni ne, degaje kelimesinin kaç anlamı var? İşte TDK'ya göre degaje kelimenin anlamı ve kökeni hakkında detaylı bilgilerin bulunduğu yerdeyim.

Bayan giyim terimlerinden birisi olan degaje anlamı nedir, degaje yaka ve degaje yaka bluz, degaje yaka elbise, kadın degaje kadın nedir